Restaurant De Lelie viert 25-jarig jubileum

Restaurant De Lelie viert 25-jarig jubileum

In 1994 opende Alphenaar Alex van der Linden, met zijn compagnon Bart van Leeuwen, hun restaurant De Lelie, de eerste horecagelegenheid in Kerk en Zanen, gelegen naast het Europapark. Wat begon als theehuis ontwikkelde zich al snel tot volwaardig restaurant.

Alex, een echte ondernemer, schreef in 1994 een open sollicitatie naar de gemeente met de vraag om het restaurant te openen op de plek naast het Europapark. Al snel werd zijn verzoek goedgekeurd en werd alles in werking gesteld. Eind 1994 was het zo ver. "En nu zijn we alweer 25 jaar verder."

Generatie op generatie
Hoe kijkt hij terug op de afgelopen 25 jaar? "Het mooiste vind ik om te zien dat generatie op generatie voorbij komt. Kinderen die ik in de kinderstoel in het restaurant heb gehad zie ik nu hun bruiloft hier vieren en hun kinderen meenemen. Dat vind ik ontzettend mooi om te zien."

Gerechten voor 12 gulden in het jubileumweekend
Er is in 25 jaar veel veranderd, zo ook de menukaart en de prijzen van De Lelie. "In het weekend van 29 november tot en met 1 december gaan we daarom voor één keer terug in de tijd", aldus eigenaar Alex. Dat betreft niet alleen de gerechten die 25 jaar geleden geserveerd werden, maar ook de prijzen die ervoor betaald werden. "Qua gerechten is er weinig veranderd, vroeger stond er ook gewoon biefstuk en saté op het menu." De prijzen daarentegen schelen behoorlijk. "Zo betaalde je in 1994 gemiddeld zo’n 12 gulden voor een gerecht. Dat staat gelijk aan € 5,00 voor een hoofdgerecht." En daarom in het weekend van 29/30 november en 1 december serveren we a la carte voor de prijzen van toen! Ook de dranken rekenen we om naar de prijs van 1994.

Piratenschip voor kinderen
Van de gemeente mag het restaurant nog eens 25 jaar bestaan. "Daar zijn we heel blij mee, we gaan gewoon lekker door." Wel heeft Alex ideeën voor de naaste omgeving van het restaurant. "Het zou mooi zijn als de vijver, waar het restaurant op uitkijkt, nog beter benut wordt." Hoe? "Bijvoorbeeld door een attractie voor kinderen te bouwen op het eilandje, zoals een speelpiratenschip." In andere delen van Alphen zie je deze houten schepen gebouwd worden. Hoe leuk is dat!